Родена во Скопје, 1973 година.

1996 – Дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, отсек графика, во класата на проф. м-р Зоран Јакимовски.

1998 –  Магистрирала на истиот факултет, под менторство на проф. м-р Димитар Малиданов, на област графика.

2018 – Докторирала на Филолошкиот факулте „Блаже Конески“, под менторство на проф. д-р Владимир Мартиновски, на Катедра за компаративни студии, на тема „Интермедијалните транспозиции на книжевните дела во женското ликовно писмо кон крајот на 20-от и во 21-от век“.

Од 2000 – 2006 регистриран Самостоен уметник.

Од 2006 работи како доцент на Катедра по графика, на Факултетот за ликовни уметности, при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје. Во 2011 година избрана во звањето вонреден професор. Од 2016 година избрана е во звањето редовен професор.

Од 2008-2010 продекан на ФЛУ.

Самостојни изложби:

2019    -Скопје, Од градот, едновечерна изложба во приватен простор, Атинска 2

            -Сараево, Триплет, Галерија на АЛУ (со Г. Наневски и И. Сековски)

2017    -Њујорк, Впечатоци, Галерија МЦ

2016    -Скопје, Состојби, Мултимедијален центар „Мала станица“, Национална Галерија на Македонија и Уметничка галерија, Прилеп

2015    -Битола, Славица Јанешлиева (во рамки на мултимедијалниот настан „Писмо за Кристи“, НУ Завод и музеј

2013    -Битола, Хаику, (со Л. Цветковски) Културен центар „Магаза“, НУ Завод и музеј

2012    –Скопје, Впечатоци, Мултимедијален центар „Мала станица“, Национална Галерија

2011    -Њујорк, САД, Сенки, Галерија МЦ

2009    -Скопје, Брррммм, брррммм…, Мала галерија

-Велес, Моите кутии, Ликовен салон; Кавадарци, Ликовна галерија; Куманово, Градска галерија

            -Скопје, Филантропски пориви 1 & 2, Музеј на град Скопје

2007    -Скопје, Калемење, Мала станица, Национална Галерија

2006    -Утрехт, Холандија, Културен центар Бабел

2005    -Њујорк, САД, Ретроспектива, Македонски културен центар

2004    -Скопје, Наративи и симболи, Национална галерија – Скопје, простор 2 – Чифте амам; Струмица, Уметничка галерија; Гевгелија, галерија Свон

2002    -Скопје, Крик, Музеј на современа уметност

2001    -Скопје, Сеќавање на еден идеалист, Галерија „степен“, Културна локација „Место”

            -Скопје, Раскажување приказни, CIX Галерија

            -Братислава, Словачка, Раскажување приказни и видео перформансот Сите мои велосипеди, Галерија „Open”

2000    -Босвил, Швајцарија, Раскажување приказни, Капела на Kunstlerhaus Boswil

1999    -Скопје, Небомантија, CIX Галерија

1998    -Скопје, Графичка инсталација Писма, Отворено графичко студио, при Музеј на град Скопје

1997    -Скопје, Графики – со проектот Трло, (со А. Стојковиќ) Галерија при МКЦ

1996    -Битола, Изложба на графики, (со О. Мусовиќ и А. Поповски) Уметничка галерија

Групни изложби:

2020    -Гевгелија, Скопје, Берлин, План Б за планетата „X“ или план Х за планетата „А“,         СловоКулт, Дом на Култура (БОШ фестивал, Културно информативен центар и       АЦУД-Театар

            -Скопје, онлајн проект Уметнички денвници од изолација, НГМ

2019    -Сплит, Современа македонска графика – студенти и професори на ФЛУ,             Галерија „Васко Липовац“

            -Скопје, Надреализам и фантастика (рефлексии) – избор од колекцијата на        Национална галерија, Мала станица, НГМ

            -Скопје, 30 години ликовна колонија Галичник, Мултимедијален центар МС, НГМ

            -Скопје, Експериментален цртеж, ДЛУМ, Галерија НЛБ

            -Скпје, Летен салон, Галерија Акантус       

            -Ужице, 14-то Меѓународно графичко биенале на сува игла, Градска галерија

            -Скопје, Изложба под отворено небо, плато пред Универзална сала

2018    -Скопје, Во потрага по подобро вчера, Простор „Јавна соба“

            -Клуј-Напока, Романија, Трибуна графика 2018, Музеј на уметноста

            -Токио, 6-то Меѓународно триенале на мала графика, Галерија на Универзитет Тама Арт

            -Скопје, Кроки во градината, Галерија Акантус

            -Нингбо, Кина, Каиш и пат (16+1), Музеј на уметностите во Нингбо

            -Трст, Поврзи ги точките, Салон Инканти

            -Скопје, Се што ни е заедничко, МСУ

            -Скопје, Фемиграции, Галерија Акантус

            -Скопје, Чудесните жени (од колекцијата), Чифте амам, НГМ

            -Њујорк, Личниот идентитет е важен, Галерија МЦ

2017    -Скопје, Линеарен цртеж (од колекцијата), МСУ

            -Виченца, Италија, Направено од хартија (Papermade), Палата Форгацаро

            -Приштина, Есенција на егзистенцијата, Национална галерија на Косово

            -Битола, Такси, јавен простор/возило           

            -Скопје, Македонска разгледница (од колекцијата), МСУ

            -Скопје, Фемина 8 / III, КИЦ

            -Ужице, 13-то Меѓународно графичко биенале на сува игла, Градска галерија

            -Сараево, Имаго мунди – Лице в лице, Културен центар на Босна

            -Басано дел грапа, Италија, Графички дигресии (графичари од РС Македонија и Бугарија), Палата Агостинели

            -Скопје, Аквизиции – донации 2016-17, МСУ

            -Скопје, Нераскажаните приказни на суперхероините 4, Музеј на град Скопје

2016    -Нисм, Белгија, 18-то Меѓународно биенале на минијатура на хартија, Музеј на минијатури

            -Каерано ди Сан Марко, Италија, Графички Дигресии, Вила Бенци

-Цетиње, Црна Гора, Есенција на егзистенција, Народен музеј на Црна Гора „Миодраг Дадо Ѓуриќ“

            -Минхен, Германија, Во потрага по заедничко тло 2, Домаг Хале 50

            -Виченца и Белуно, Италија, Лице в лице, Галерија на меѓународна библиотека „Ла Виња“ и Галерија Картиера

            -Таичунг, Тајван, Меѓународна биенална изложба на графика – РОК 2016, Национален музеј на Тајван

            -Битола, Огледало, лице в лице, НУ Завод и музеј и Меѓународно графичко триенале Битола

            Македонија: Трансфигурирање – современи уметници од Македонија (публикација), колекција Imago Mundi на Лучано Бенетон

-Скопје, Во потрага по заедничко тло, Галерија на МКЦ

2015    -Скопје, Есенција на егзистенција, Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица

-Скопје, Мал формат 2015, Културно информативен центар

-Скопје, Годишна изложба на ДЛУМ, Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица

-Скопје, МиниАртура, Галерија на НЛБ Тутунска Банка

-Баку, Азербејџан, Во потрага по заедничко тло, Центар за современа уметност

-Битола, Во прво лице, Магаза, НУ Завод и Музеј

-Загреб, Есенција на егзистенција, Галерија „Лауба“

-Битола, 8-мо Меѓународно графичко триенале – Антологија на македонска    графика, НУ Завод и Музеј

-Варна, Бугарија, 18-то Меѓународно графичко биенале, Градска галерија „Борис Георгиев“

            -Скопје, Во прво лице, Мала станица, Национална галерија на Македонија

-Скопје, Изложба од конкурсот на Министерството за култура за откуп на уметнички дела од областа на визуелните уметности во 2014 година, Чифте амам, Национална галерија на Македонија

2014    -Прага, Трансфигурирање, Културен центар на Чешка

-Брисел и Нисм, Белгија, 17-то Меѓународно биенале на минијатура на хартија, Музеј на минијатури и УЛБ Култура

-Белград, 2-ро Меѓународно триенале на графика – УЛУС, Уметнички павиљон „Цвјета Зузориќ“

-Лоџ, Полска, 15-то триенале на мали графички форми, Градска галерија

-Нови Сад, Србија, 7 х ЈУ графика, Галерија Рајко Мамузиќ

-Скопје, Солидарноста – недовршен проект, Постојана поставка, МСУ

2013    -Скопје, Поколение ХХХ, Музеј на град Скопје

            -Белград, VII EX YU графика, галерија СКЦ

            -Виена, Леб и сол, галерија Palais Porcia

-Скопје, Уметникот и диктатурата: Транзициска авторитарност, состојба по 1991, Бела ноќ, Чифте амам, НГМ

-Ним, Белгија, Изложба на современа уметност – Couleurs, Музеј на мал формат

-Ужице, Србија, XI Меѓународно графичко биенале на сува игла, Градска галерија

-Неапол, Италија, Рефлексија; Бело-црно или не?!, CAM – Касорија музеј на современа уметност

-Херцег Нови, Црна Гора, Будење – 46-ти Зимски салон, Музеј и Уметничка галерија „Јосип-Бепо Бенковиќ“

            -Скопје, Сликарски велигден, Галерија на НЛБ Тутунска банка

2012    -Скопје, Life action / Game Action 2, Мала Станица, НГМ

-Скопје, The Ultimate Golden Collection of Personal Memories 1960-2010, vol.1, „90-ти: Македонска ликовна уметност 1990-2000: Еуфорија“, Бела ноќ, МКЦ

-Белгија, 16-то Меѓународно биенале на минијатура на хартија, Музеј на             минијатури

-Битола, VII Интернационално графичко триенале, Завод, музеј и галерија

            Романија, Интернационален салон на мала графика, Музеј Флореан

-Анкара, Турција, Интерурбан, Галерија Кара

-Скопје, Стратегии на сеќавањето 1, Кооперација, Бул. 8-ми Септември 12/1-9

-Скопје, Аквизиции 2000-2011, Музеј на современата уметност

-Скопје, Ревијална изложба, ДЛУМ, Музеј на град  Скопје

2011    -Скопје, Фрагменти (Македонска ликовна сцена 1991-2011), Музеј на современата уметност

            -Подгорица, Црна Гора, Радост на живеењето, Уметнички павилјон

            -Скопје, Разменување погледи (со Станимир Неделковски), МГС

-Ужице, Србија, 10-то Графичко биенале на сува игла, Градска галерија

-Скопје, Приватно / Јавно – заземање простор/правење на простор, интервенции во јавен простор

-Скопје, Life action / Game Action, Мала Станица, НГМ

-Скопје, Акварел 2011, Општина Карпош

-Белград, 1-во Меѓународно триенале на графика – УЛУС, Уметнички павиљон „Цвјета Зузориќ“

-Скопје, Радост на живеењето, Музеј на град Скопје

-Скопје, Невидливиот пејзаж, Музеј на современата уметност

2010    –Романија, Интернационален салон на мала графика, Музеј Флореан

            -Белгија, 15-то Меѓународно биенале на минијатура на хартија, Музеј на             минијатури

            -Скопје, 30-ет години Факултет за ликовни уметности, Музеј на современата уметност

            -Тетово, 5-то Меѓународно биенале на мала графика, Музеј на тетовскиот крај

2009    -Битола, 6-то Меѓународно триенале на графика

-Нови Сад, Србија, Уметничка графика и современи медиуми, Галерија Рајко   Мамужиќ

-Скопје, Македонско ликовно творештво – Минијатура, ДЛУМ, Дом на АРМ

            -Подгорица, Уметни;ка графика и современи медиуми, Дворец Петровиќ

            -Скопје, Годишна изложба, ДЛУМ, Музеј на град Скопје

            -Скопје, Скопски урбани приказни, перформанс низ градот, Скопско културно лето

-Суботица, Србија, 43-ти Ликовни средби, графика и современи медиуми, Модерна Галерија

2008    -Скопје, Графикон, ОГС, Музеј на град Скопје

            -Скопје, Уметност и развој, Светска банка и Амбасада на Швајцарија

            -Скопје, Внатре-Надвор, Мала Станица, Национална галерија

            -Скопје, 60-ет години прогон, КИЦ

-Скопје, Донаторска изложба, Културна акција „Оргули за Скопје и Македонија“, Мала Станица

            -Скопје, Супер(Х)ерос, Мала Станица, Национална галерија

2007    -Варна, Бугарија, Фестивал на современа уметност

            -Скопје, Редефинирање на просторот, КЦ Точка и други вонгалериски простори

            -Скопје, ДЛУМ – Графика, НУБ

            -Ужице, 8-мо Меѓународно графичко биенале, Градска галерија

            -Скопје, Дела од Галичка колонија, Мала Станица, НГМ

2006    -Индијана, САД, Инкладиа, Руеф Галерии, Универзитет Пердју

            -Хамбург, Германија, Уметникот во разговор, Кампанагел

-Белгија, 13-то Меѓународно биенале на минијатура на хартија, Музеј на             минијатури

            -Утрехт, Холандија, Источни соседи, Културен центар Бабел

            -Битола, 5-то Меѓународно графичко триенале, Градски завод и музеј

            -Скопје, Уметниците на Карпош за граѓаните на Карпош, Библиотека Другарче

            -Софија, Македонска графика, Галерија на ДЛУБ

            -Виена, Глобална фузија-одблизу, Палата Порша

            -Мирамур, Романија, 8-ми Меѓународен графички салон, Музеј Флореан

            -Берлин, Туѓо тело, Уметнички центар Кројцберг/Бетаниен

            -Скопје, Современа македонска графика, Даут Пашин Амам, Национална галерија

2005    -Виена, Австрија, Глобална фузија, урбана изложба

            -Њујорк, УСА, Македонска современа уметност, Галерија МЦ

-Токио, Јапан, Интернационално триенале на минијатура, Универзитет Тама Арт

-Скопје, Нова уметност, Музеј на современата уметност – соработка со Британска амбасада

-Хелсинки, Финска, Зборувај!, галерија Мyyмала 2

Мелбурн, Австралија, Глобална фузија одблизу, урбана изложба

-Скопје, Туѓо тело, Музеј на град Скопје

-Скопје, Дијалози-македонската уметност денес, Национална галерија

2004    -Солун, Грција, Космополис 1  микрокосмос – макрокосмос, Музеј на современа уметност

            -Осијек, Хрватска, Млада македонска графика, Фоаје на Хрватскиот народен театар

            -Салзбери, Северна Каролина, САД, Графики од македонски автори, „Осборн и Ветсон”

-Софија, Бугарија, 4-то Интернационално графичко биенале, Национална галерија

            -Скопје, Мултипликација на македонски начин, Отворено графичко студио

            -Њујорк, САД, Графики од македонски автори, Линколн центар

            -Скопје, 35-та графичка изложба на ДЛУМ, НУБ Св. Климент Охридски

-Скопје, Зимски салон – биенална манифестација, Музеј на современата уметност

-Вироинвал, Белгија, 12-та Интернационална изложба на мал формат, Културен центар

-Подгорица, СЦГ, Дијалози-македонската уметност денес, Музеј и галерија

-Фалун, Шведска, Инернационално графичко триенале во Фалун – Графики од Балканот 2004, Музеј Даларнас

-Софија, Бугарија, Повторно поврзување; Перцепции, Национална галерија

2003    -Скопје, Повторно приврзување: Перцепции (меѓународна изложба), Чифте Амам

-Струмица, Избор 2002, Уметничка галерија

-Скопје, Концептуалниот дискурс во Македонија, Музеј на современата уметност

-Клуј-Напока, Романија, Интернационален фестивал на графика, Музеј на уметностите Клуј-Напока

-Тетово, Второ Меѓународно биенале на минијатурна графика, Галерија Арабати Баба

-Нови Сад, Србија, Балкански фестивал за видео и дигитална уметност

-Софија, Бугарија, Ние сме времето – Второ биенале на современа визуелна уметност од жени уметници од Балканот, Национална галерија

-Гиор, Унгарија, 7-мо Интернационално биенале на цртеж и графика – Мајстори на графиката, Музеј на уметностите

-Битола, IV Интернационално графичко триенале, Уметничка галерија

-Шамалје, Франција, 6-то Светско триенале на графики мал формат, Ассоциатион Моувемент Арт Цонтемпораин

-Рим, Италија, Дијалози-македонската уметност денес, Министерство на култура

-Скопје, 6-то Биенале на младите уметници, Музеј на современа уметност

-Париз, Франција, Дијалози-македонската уметност денес, Унеско

-Скопје, Номинирани автори за годишната награда за млад ликовен уметник – ДЕНЕС, Музеј на современа уметност

-Клуј, Романија, Интернационално Биенале на мала графика, Галерија на ДЛУР

-Скопје, Мултиграф, галерија на ДЛУМ

-Скопје, Графичка изложба на ДЛУМ, Салон на НУБ

2002    -Скопје, Телото мисли, Отворено графичко студио

            -Чачак, Србија, 22-ор Меморијал Надежда Петровиќ, Уметничка галерија Надежда Петровиќ

            -Скопје, Кој сум јас?, Скопско лето, Музеј на град Скопје

            -Скопје, 1(3) Дијалекти, Музеј на современа уметност

-Белград, Србија, Bound/less Boarders, прв вон галериски проект на Балканот (турнеја 2002/2003)

-Белград, Србија, Who am I?, Културен центар на Белград

-Јуваскула, Финска, Врски – 2002, Грапхица Цреатива, 10-то Интернационално графичко триенале, Музеј на градот Јуваскула

            -Токио, Јапан, Мини принт интернационално триенале, Музеј на Тама             Универзитет

            -Лоџ, Полска, Мали графички форми, Градска галерија

2001    -Тетово, Меѓународно биенале на минијатурна графика, Галерија Арабати Баба

            -Ужице, Србија, 5-то Интернационално графичко биенале – сува игла, Градска галерија

-Струмица, Избор 1998-2000, Уметничка галерија

-Тунис, Сиди Боу Саид, Недела на културата, дела на хартија со тема – ракопис, Палаис д’Ерлангер

-Скопје, 5-то Биенале на младите уметници, Музеј на современа уметност

-Скопје, Сува игла, галерија на ДЛУМ

-Скопје, Озарување на местото, ликовни интерко­му­ни­кации во Скопје, централно градско подрачје

            -Скопје, Лаф муабет, Музеј на современа уметност

            -Рим, Италија, 5 Современи македонски графичари, Галерија Цвадрато ди Омега

            -Скопје, Совршен избор, изложба на публиц арт проекти, Градски трговски центар

2000    -Горњи Милановац, Југославија, 6-то Интернационално биенале на минијатури, Модерна галерија, Културен центар

-Алмати, Казахстан, Комуникација. Искуство на интеракцијата., Бизнис центар на Алмати

            -Скопје, 47-ма Годишна Изложба на  ДЛУМ, Музеј на град Скопје

            -Битола, III Интернационално графичко триенале, Завод, музеј и галерија

            -Скопје, Графички експеримент 2, Отворено графичко студио

            -Шамаље, Франција, 5-то Светско триенале на графики мал формат, Ассоциатион Моувемент Арт Цонтемпораин

-Цул-дес-Сартс, Белгија, 10-та Меѓународна излозба на мал формат, Културен центар на Вироинвал

-Сеул, Кореа, 1-рв Cheju Меѓународен Арт фестивал на графика, Галерија на Cheju студентскиот културен центар и Sogwipo Kidang галерија

-Париз, Франција, Artist(s) in Residence (учество во проектот на Лучезар Бојаџиев), L’autre moitie de l’Europe, 2 дел: Social reality, Existence, Politics, Jeu de Paume

            -Скопје, VIII Зимски салон, Музеј на современа уметност

            -Италија (низ разни градови), 5 Современи македонски графичари

1999    -Трст, Италија, MATRIX, Trieste Contemporanea

-Варна, Бугарија, Интернационално графичко биенале – Варна’99, Галерија на градот

-Ваљево, Југославија, 25 Македонски уметници, Интернационално уметнич­ко студио

-Ужице, Југославија, IV Меѓународно биенале – сува игла, Галерија на градот

-Скопје, Првото  Peepshow во градов, CIX Галерија

-Скопје, 29-та Графичка изложба на ДЛУМ, Салон на НУБ

-Фрехен, Германија, 12-та Германска меѓународна изложба на графика­, Сала на градот

-Карбунар, Романија, Меѓународен салон на минијатурна графика, Музеј Флореан

-Лоџ, Полска, Мали графички форми, Државна уметничка галерија

-Ријека, Хрватска, 2ра Меѓународна изложба на EXLIBRIS, Универзитетска библиотека

-Скопје, 46 Годишна изложба на ДЛУМ, Уметничка галерија Даут Пашин Амам

-Коши-ши, Јапонија, 4та Изложба на Интернационалното Триенале на Графики, Музеј Ино-чо

-Клуј, Романија, 2-ро Интернационално Биенале на мала графика, Галерија на друштво на уметници на Романија

1998    -Скопје, Македонско ликовно творештво – мал формат, Галерија на ДЛУМ

-Cul-des-Sarts, Белгија, 9-та Меѓународна изложба на дела на хартија со мал формат, Музеј на мал формат

-Струмица, ИЗБОР ’97, во организација на АИКА, Уметничка галерија

-Белград, Југославија, 5-то Биенале на графика Белград ’98 – меѓународна изложба, Уметнички павиљон Цвијета Зузориќ

-Белфаст, Северна Ирска, Меѓународна изложба на мали графики, Галерија на градот

-Канагава, Јапонија, Интернационално Графичко Триенале, Галерија на префектура

-Рациборз, Полска, Второ меѓународно биенале на мал формат графика, цртеж, еx- либрис и сликарство на харитија

-Барцелона, Шпанија, Меѓународна изложба на минијатурна графика МИГ- ’98, Сала Мунцинил

-Скопје, АРТ ЕГЗОДУС ’98, Уметничка галерија Даут Пашин Амам

            -Скопје, 28ма Графичка изложба на ДЛУМ, Салон на НУБ

            -Софија, Бугарија, Второ Меѓународно графичко триенале, Музеј на триеналето

-Белград, Југославија, Изложба на македонски уметници од помладата генерација, Галерија при  домот на младината

-Скопје, МАК-ГРАФ ’97, Отворено графичко студио

1997    -Скопје, ГРАФИЧКИ ЕКСПЕРИМЕНТ, Отворено графичко студио

            -Буенос Аирес, Аргентина, ЕX ЛИБРИС

            -Ријека, Хрватска, ЕX ЛИБРИС, Галерија Кортил

            -Скопје, СИАБ ’97, Музеј на Град Скопје

-Лесковац, Југославија, Меѓународно биенале на графики со мал формат, Галерија “Сунце”

-Варна, Бугарија, Интернационално графичко биенале

-Ужице, Југославија, III Графичко биенале – сува игла, Галерија на градот Ужице

            -Битола, II Меѓународно графичко триенале, Завод, музеј и галерија

-Харков, Украина, “4th Block”, Меѓународно триенале на графика и плакат

1996    –Скопје, Слики од Прилепската колонија, КИЦ

-Горњи Милановац, Југославија, IV Меѓународно биенале на минијатурна уметност

-Белград, Југославија, VIII Биенале на југословенска студентска графика

1995    –Скопје, Чифте Амам (инсталации) – Скопско лето ’95

            –Скопје, Mail Art и Book Art, галерија Стоби

Скопје, СИАБ’95, Уметничка галерија Скопје

Награди и признанија:

2016    -Таичунг, Тајван, Меѓународна биенална изложба на графикаФиналист

2015    -Скопје, Мал формат 2015, Културно информативен центар – Награда „Константин Мазев“

            -Скопје, Годишна изложба на ДЛУМ, Награда за графика „Димче Николов“

2007    -Скопје, 37-ма графичка изложбан на ДЛУМОткупна награда „Телма”

2004    -Скопје, 35-та графичка изложба на ДЛУМОткупна награда од НУБ

2003    -Струмица, Награда Атанас Мучев, за најуспешен автор-дело на Избор 2002

-Скопје, Награда Денес, Центар за современи уметности и Фондација за граѓанско општество – Њујорк

2001    -Тетово, 1-во Интернационално триенале на мала графикаПрва награда

-Скопје, 5-то Биенале на младите уметнициGrand Prix

2000    -Битола, 3-то Интернационално графичко триеналеОткупна и специјална награда за дело на млад македонски уметник

-Скопје, Ревијална изложба на ДЛУМОткупна награда од фондацијата Ратко Несторовски – Кинес

1998    –28 графичка изложба на ДЛУМНаграда од НУБ

1997    –СИАБ’ 97, Скопје – II награда

            -Награда од Ректорот на Универзитетот Св. Кирил и Методиј за најдобар студент во генерација

Откупени дела за колекции:

            Скопје, Музеј на современата уметност

            -Скопје, Национална галерија

            -Јуваскула, Финска, Музеј на градот Јуваскула

            -Вашингтон, САД, Светска Банка

            -Скопје, НУБ „Св. Климент Охридски“

Донирани дела за колекции:

            -Колекција Imago Mundi на Лучијано Бенетон, Македонија: Трансфигурирање

-Колекција на Музеј на минијатура, Вироинвал, Белгија

            -Колекција на Национална галерија, изложени дела во дворот од Даут Пашин            Амам, Скопје

-Колекција на Музеј на Тетовскиот крај, Тетово

            -Графичка колекција на „Ликовни средби“, Модерна галерија, Суботица, Србија

            -Колекција Сува Игла, Галерија Ужице, Србија

            -Трајна колекција на Галериите на Универзитетот Пердју, УСА

            -Колекција на Музеј Флореан, Романија

            -Колекција на Музејот на Тама-арт Универзитетот, Токио, Јапан

            -Современ графички фонд „Октавијан Гога“, Државна Библиотека во Клуј, Романија

-Колекција на Градскиот Музеј, Гиор, Унгарија

                              -АМАК Колекција, Шамалје, Франција

            -Музеј на современата уметност, Скопје, Македонија

            -Колекција на Градската галерија, Лоџ, Полска

Резиденции:

2003    -Њујорк, САД, International House – Columbia University Campus и Фондација Цивилно општество Њујорк

2000    -Париз, Франција, Jeu de Paume, проект на Лучезар Бојаџиев (Pro Helvetia и APEX грантови)

-Босвил, Швајцарија, Artists’ House Fondation (стипендија од Pro Helvetia)

Конференции:

2016    -Солун, Сеќавање на минатото – градење на иднината, излагање на конференцијата

Колонии и симпозиуми:

2018    -Дојран, Фемиграции, мини колонија

2006    -Галичник, Ликовна колонија

2000    -Самотраки, Грција, Трет балкански симпозиум

1998    -Гевгелија, графичка колонија

1997    -Гевгелија, графичка колонија

1996    -Прилеп, сликарска и вајарска колонија

Работилници:

2010    -Скопје, Креативни градови, покровителство на Амбасада на Кралството Холандија

2005    -Хелсинки, Финска, Зборувај! (Speakup!), Ликовна академија во Хелсинки (соработка меѓу балканските и нордиските земји)

2001    -Скопје, Сува игла, во атељето на проф. Димитар Малиданов

1998    -Скопје, МАК-ГРАФ ’97, Отворено графичко студио

            -Скопје, МАК-ГРАФ ’98, Отворено графичко студио

Научно истражувачки / уметничко истражувачки проекти:

2017    -автор на проектот „Уметничка книга – Градот“, реализиран со финансиска помош на УКИМ

2016    -соработник во проект „Сеќавање на минатото – градење на иднината“, раководител на проектот НВО Jugend- & Kulturprojekt e.V. од Дрезден

2015    -автор на проктот „Уметничка книга“, со финаниска помош од Министерство за култура на Република Македонија

2014    -соработник во проектот на ФЛУ „Креативно гледање низ просторот“,реализиран со финаниска помош од УКИМ.

2013    -автор на проектот на ФЛУ „Визуелно размислување“, реализиран со финаниска помош од УКИМ.

2011    -соработник во проектот на ФЛУ „Воведување нови методски едници во наставата по графички дизајн“,реализиран со финаниска помош од УКИМ.

Куратор/кокуратор/селектор:       

2020    -Нингбо, Кина, коселектор на македонските автори, Акварел, Музеј на градот

2019    -Сплит, Македонска современа графика на студенти и професори на ФЛУ,             Галерија „Васко Липовац“

2018    -Скопје, Градот (изложба на студентски дела), Мобилна галерија ЦАЦ

2016    -Солун, Помеѓу земја и небо, (изложба на студентски дела), Галерија во поранешен воен камп Кодра во Каламарија

2015    -Скопје, Уметност-книга-уметност, (изложба на студентски дела) Галерија на ФЛУ, реализирана со финансиска помош од Министерство за култура на Репубика Македонија

-Солун, Изложба на студентска графика „Драгутин Аврамовски –Гуте“ (избор), Галерија на центар за графика, општина Неаполис Сикис, реализирана со финансиска помош од Министерство за култура на Репубика Македонија

2014    -Скопје, Визуелно размислување, (изложба на студентски дела) Галерија на ФЛУ, Сули ан, реализирана со финаниска помош на УКИМ

2012    -Скопје, The Ultimate Golden Collection of Personal Memories 1960-2010, vol.1, „90-ти: Македонска ликовна уметност 1990-2000: Еуфорија“, Бела ноќ, МКЦ

2010    -Скопје, Пелинце 2010 (изложба на студентски цртежи и слики), Галерија на ФЛУ, Сули ан, реализирана со финансиска помош од Министерство за култура

2010    -Истанбул, Трансформ, (изложба на студентски дела) Мимар Синан Универзитет, реализирана со финансиска помош на УКИМ

2007    –Скопје, Lost & Found – студентска креативна графика (во рамките на проектот „Дневна соба“), МКЦ, реализирана со финансиска помош од Град Скопје